26450 23825 iek@ieklefkadas.gr Δευ-Πα: 13.00 - 21.00

  Τελευταία Νέα

  • Επίσκεψη του Αν.Υπουργού Ανάπτυξης στο ΔΙΕΚ Λευκάδας

   Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, το ΔΙΕΚ Λευκάδας είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Αν.Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, στις εγκαταστάσεις του.

   περισσότερα ...

  • Πρόγραμμα Τελικών Εξετάσεων - Επιτηρήσεων

   Οι τελικές εξετάσεις του εξαμήνου 2022Α θα διεξαχθούν το διάστημα από Τρίτη 14 Ιουνίου έως και Πέμπτη 23 Ιουνίου. ...

   περισσότερα ...

  • Ενημερωτική εκδήλωση ΔΙΕΚ & Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Λευκάδας

   Την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο ΔΙΕΚ Λευκάδας η ενημερωτική εκδήλωση

   περισσότερα ...

  • Ενημερωτική Εκδήλωση

   Το ΔΙΕΚ Λευκάδας σας προσκαλεί στην ενημερωτική συνάντηση με το πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Λευκάδας, σχετικά με θέματα ...

   περισσότερα ...

  • Επίσκεψη του ΔΙΕΚ Λευκάδας στο αεροδρόμιο Ακτίου

   Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, το τμήμα 'Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού' επισκέφτηκε το αεροδρόμιο του Ακτίου.

   περισσότερα ...

  • Επίσκεψη του ΔΙΕΚ Λευκάδας στην 'Ακτινοδιάγνωση'

   Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2022 το τμήμα 'Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής' του ΔΙΕΚ Λευκάδας,

   περισσότερα ...

  • Αναζήτηση προσωπικού στο IONION STAR

   Το ξενοδοχείο IONION STAR στην παραλία της Λευκάδας, βρίσκεται σε αναζήτηση προσωπικού για την καλοκαιρινή σεζόν στις παρακάτω θέσεις:

   περισσότερα ...

  • Επιδοτούμενη Πρακτική Άσκηση σπουδαστών ΙΕΚ

   Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος “Πρακτική άσκηση καταρτιζόμενων ΙΕΚ”, του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπ ...

   περισσότερα ...

  • Ευρωπαϊκό έτος νεολαίας

   Το έτος 2022 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό έτος Νεολαίας, γεγονός – έναυσμα για μια διαδικασία αναστοχασμού σχετικά με το μέλλον της νεολαίας και την ενεργό συμμετοχ ...

   περισσότερα ...

  • Πρακτική Άσκηση στο Crystal Waters

   Το ξενοδοχείο Crystal Waters στη Νικιάνα Λευκάδας επιθυμεί να προσλάβει σπουδαστές για πρακτική άσκηση.

   περισσότερα ...

   Αποχαιρετιστήριο μήνυμα απερχόμενου Διευθυντή ΔΙΕΚ Λευκάδας

   Με την αποχώρησή μου λόγω συνταξιοδότησης  από 1ης Σεπτεμβρίου 2021,  από  την θέση του Διευθυντή του ΔΙΕΚ Λευκάδας αφήνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου στο ΙΕΚ του αγαπημένου μου νησιού. Στο Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας υπηρέτησα για 13 ολόκληρα χρόνια: 6 χρόνια ως Αναπληρωτής  Διευθυντής (01/09/2004-31/08/2010) και 7 χρόνια ως Διευθυντής του νεοϊδρυθέντος ΔΙΕΚ (01/09/2014 -31/08/2021).

   Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα κατά την διάρκεια της θητείας μου ήταν τεράστιες, όμως κάθε φορά είχα την ικανοποίηση ότι μπόρεσα να τις ξεπεράσω και να έχω έτσι την  χαρά να αντικρίζω σήμερα  τα γελαστά μάτια και καθαρά βλέμματα  των σπουδαστών και των εκπαιδευτών όταν χαιρετιόμαστε στους δρόμους της μικρής κοινωνίας της Λευκάδας.

   Ο στόχος μου να αναπτύξω και να  δείξω στην τοπική κοινωνία την ανάγκη ύπαρξης του ΙΕΚ το οποίο είχε απαξιωθεί μετά την αναστολή λειτουργίας του το 2010 επιτεύχθηκε  σε μεγάλο βαθμό.

   Παρά τα μεγάλα προβλήματα  στέγασης , την έλλειψη διοικητικού προσωπικού, χρηματοδότησης, αλλά και την  παντελή έλλειψη εργαστηρίων λειτούργησαν κατά την διάρκεια των χρόνων αυτών ειδικότητες όπως  Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, Βοηθός Νοσηλευτικής, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης -Αρχιμάγειρας(CHEF), Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου και Κινηματογράφου, Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση, Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης, Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου, Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

   Πριν από τον περιορισμό λόγω του κορωνοϊού COVID-19 το ΔΙΕΚ Λευκάδας επέδειξε μεγάλη εξωστρέφεια με πολλές δράσεις και συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις. Με την επέλαση του κορωνοϊού διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά την κρίση COVID-19 και καταφέραμε να διατηρήσουμε ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες με σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

   Σήμερα, απόφοιτοι του ΙΕΚ Λευκάδας απασχολούνται στην ειδικότητα τους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν μπορώ να παραλείψω το ευτυχές γεγονός ότι είχαμε και επιτυχημένους γάμους μεταξύ σπουδαστών!

   Θέλω να ευχαριστήσω:

   Tους συνάδελφους/ισσες   διευθυντές άλλων ΔΙΕΚ που από την πρώτη στιγμή με στήριξαν στο έργο της διοίκησης.

   Τους συνεργάτες και συνεργάτιδες μου που κατά διαστήματα υπηρέτησαν στο ΙΕΚ.

   Τους εκπαιδευτές/ριες με τους οποίους, όλους ανεξαιρέτως, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, για αυτά που πρόσφεραν στους σπουδαστές.

   Τους σπουδαστές που στήριξαν το ΙΕΚ και συνεργάστηκαν στα δύσκολα αλλά και όλους  όσους βοήθησαν στην επίτευξη των στόχων  του ΙΕΚ και της κατάρτισης.

   Τους  παρακάτω φορείς που κάλυψαν την έλλειψη εργαστηρίων:

   Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, το Γηροκομείο Λευκάδας που παραχώρησε τα μαγειρεία του, το ξενοδοχείο Ιανός, τα κομμωτήρια Πηνελόπης Μάλφα και Αναστασίας Κόγκα, το κρεοπωλείο Κύρκος,  το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, τους Διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παραχώρησαν το εργαστήριο πληροφορικής

   Τον βουλευτή Λευκάδας Αθανάσιο Καββαδά που ανταποκρίθηκε ουσιαστικά στα αιτήματα του ΙΕΚ και εκφράζω την εκτίμησή μου για τις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε το ΔΙΕΚ Λευκάδας να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει την θέση που του αξίζει στην κοινωνία της Λευκάδας.

   Εύχομαι να υπάρξει συνέχεια στην ανοδική πορεία και ανάπτυξη του ΔΙΕΚ Λευκάδας και στον νέο Διευθυντή που αναμένεται να με αντικαταστήσει εύχομαι  καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του δηλώνοντας ότι θα προσφέρω την βοήθειά μου εάν και όποτε χρειαστεί.

   Γιάννης Κουσουράκος

   Ειδικότητες

   • Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων

    Οι απόφοιτοι ΙΕΚ της ειδικότητας στελεχώνουν γραφεία μελετών και κατασκευών.

    Ο απόφοιτος πρέπει να διακρίνεται για την αισθητική του αντίληψη, για την άρτια κατάρτιση στον τεχνικό σχεδιασμό, για τις οργανωτικές του ικανότητες στην εκτέλεση ενός έργου, για τη γνώση του γύρω από μεθόδους τεχνικές και υλικά για την ουσιαστική επίβλεψη του έργου αυτού.

   • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

    Η ειδικότητα αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στο τομέα των τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

    Ο εργαζόμενος κατέχει τις απαραίτητες οριζόντιες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να εργάζεται υποστηρικτικά στο διοικητικό τομέα του συνόλου της τουριστικής επιχείρησης/φορέα/οργανισμού που εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές στον προγραμματισμό, οργάνωση, διεύθυνση και έλεγχο.

   • Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου - Φοροτεχνικός Γραφείου

    O απόφοιτος της ειδικότητας με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, εφαρμόζει τη Λογιστική Επιστήμη με τη χρήση Η/Υ και λογιστικών προγραμμάτων - εφαρμογών (λογισμικών) και ασχολείται με τη διεκπεραίωση κάθε τεχνικής ή άλλης διαδικασίας που αναφέρεται στην εφαρμογή της φορολογικής ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

   • Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής

    O απόφοιτος είναι ο εξειδικευμένος τεχνικός ο οποίος διαθέτει τόσο τη θεωρητική όσο και την τεχνική κατάρτιση προκειμένου να πραγματοποιεί, μέσω της χρήσης των κατάλληλων μεθόδων, εργασίες συντήρησης πάνω σε έργα ζωγραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Ό «Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής» συνδυάζει τη θεωρητική εκπαίδευση και την τεχνογνωσία για την επιλογή και τη χρήση υλικών και ουσιών συντήρησης. Οι γνώσεις χημείας και φυσικής αποτελούν τη βάση για τον προσδιορισμό των καταλληλότερων, κάθε φορά, διαδικασιών συντήρησης.

   • Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου

    O απόφοιτος, με τις εξειδικευμένες γνώσεις δεξιότητες και ικανότητες που απέκτησε με την ολοκλήρωση της κατάρτισης του, είναι σε θέση να εφαρμόζει τις αρχές της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

    Ο «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» ασκεί ένα επάγγελμα με υψηλές απαιτήσεις αλλά και με μεγάλη ηθική ικανοποίηση λόγω της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο.

     Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

     Παρακάτω μπορείτε να επισκεφτείτε και να αντλήσετε χρήσιμες πληροφορίες
     από ιστοσελίδες που σχετίζονται με το ΔΙΕΚ Λευκάδας και υποστηρίζουν τη λειτουργία του

     Επικοινωνήστε μαζί μας...

     Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας

     Το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας ιδρύθηκε και λειτούργησε αυτόνομα από τον Σεπτέμβριο του 1992 μέχρι τον Αύγουστο του 2004.

     Από τον Σεπτέμβριο του 2004 έως και τον Αύγουστο του 2010 λειτούργησε ως παράρτημα του ΔΙΕΚ Πρέβεζας.

     Τον Αύγουστο του 2010 διακόπηκε η λειτουργία του, μετά και την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.

     Επανιδρύθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί αυτόνομα τον Σεπτέμβριο του 2014.

     Το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας παρέχει μεταδευτεροβάθμια επαγγελματική κατάρτιση σε άτομα με απολυτήριο Λυκείου (χωρίς όριο ηλικίας) που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας καθώς και σε εργαζόμενους, βοηθώντας τους να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν νέα προσόντα για να βελτιώσουν τις προοπτικές της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

     Οι απόφοιτοι οι οποίοι συμμετέχουν επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, λαμβάνουν Δίπλωμα Επιπέδου 5, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

     Θα μας βρείτε...

     Κτηριακό Συγκρότημα ΕΠΑΛ
     Παλιές Αλυκές Λευκάδας

     26450 23873 (Διευθυντής)
     26450 23825 (Γραμματεία)
     iek@ieklefkadas.gr

     Δευτέρα-Παρασκευή: 13.00 - 21.00

      

     blue
     dark
     green
     red