26450 23825 iek@ieklefkadas.gr Δευ-Πα: 13.00 - 21.00

  Τελευταία Νέα

  • Εκπαιδευτική Επίσκεψη

   Το Σάββατο 27 Μαΐου, το τμήμα Τεχνικός Βιολογικής/Οργανικής Γεωργίας,

   περισσότερα ...

  • Λειτουργία των ΔΙΕΚ τις ημέρες των εκλογών

   Μετά από σχετική οδηγία της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας το ...

   περισσότερα ...

  • Εκπαιδευτική εκδρομή

   Το διήμερο 6-7 Μαΐου 2023, το τμήμα 'Τεχνικός Βιολογικής/Οργανικής Γεωργίας του ΔΙΕΚ Λευκάδας επισκέφτηκε την Καλαμάτα και συ ...

   περισσότερα ...

  • Εγκύκλιος απόσπασης εκπαιδευτικών στα ΔΙΕΚ

   Σήμερα, εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, τις εγκυκλίους – προσκλήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ε ...

   περισσότερα ...

  • Εξετάσεις πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ

   Ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ το αναλυτικό πρόγραμμα διεξαγωγής των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελμα ...

   περισσότερα ...

  • Έναρξη λειτουργίας Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης

   Ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.Ν., ότι από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και ώρα 13:00 επαναλειτουργεί τ ...

   περισσότερα ...

  • 3ο Σχολείο Επιμόρφωσης Επαγγελματιών Τουρισμού

   Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Λευκάδας διοργανώνει το 3ο Σχολείο Επιμόρφωσης Επαγγελματιών Τουρισμού.

   περισσότερα ...

  • Έναρξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2023Α

   Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2023Α όλων των ειδικοτήτων του ΔΙΕΚ Λευκάδας

   περισσότερα ...

  • Παράταση προθεσμίας αίτησης στεγαστικού επιδόματος

   Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χορήγησης Στεγαστικού Επιδόματος Δημοσίων ΙΕΚ

   περισσότερα ...

  • Δήλωση μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2023Α

   Ξεκινά η δήλωση ενδιαφέροντος για ανάθεση μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο 2023Α.

   περισσότερα ...

   Αποχαιρετιστήριο μήνυμα απερχόμενου Διευθυντή ΔΙΕΚ Λευκάδας

   Με την αποχώρησή μου λόγω συνταξιοδότησης  από 1ης Σεπτεμβρίου 2021,  από  την θέση του Διευθυντή του ΔΙΕΚ Λευκάδας αφήνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου στο ΙΕΚ του αγαπημένου μου νησιού. Στο Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας υπηρέτησα για 13 ολόκληρα χρόνια: 6 χρόνια ως Αναπληρωτής  Διευθυντής (01/09/2004-31/08/2010) και 7 χρόνια ως Διευθυντής του νεοϊδρυθέντος ΔΙΕΚ (01/09/2014 -31/08/2021).

   Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα κατά την διάρκεια της θητείας μου ήταν τεράστιες, όμως κάθε φορά είχα την ικανοποίηση ότι μπόρεσα να τις ξεπεράσω και να έχω έτσι την  χαρά να αντικρίζω σήμερα  τα γελαστά μάτια και καθαρά βλέμματα  των σπουδαστών και των εκπαιδευτών όταν χαιρετιόμαστε στους δρόμους της μικρής κοινωνίας της Λευκάδας.

   Ο στόχος μου να αναπτύξω και να  δείξω στην τοπική κοινωνία την ανάγκη ύπαρξης του ΙΕΚ το οποίο είχε απαξιωθεί μετά την αναστολή λειτουργίας του το 2010 επιτεύχθηκε  σε μεγάλο βαθμό.

   Παρά τα μεγάλα προβλήματα  στέγασης , την έλλειψη διοικητικού προσωπικού, χρηματοδότησης, αλλά και την  παντελή έλλειψη εργαστηρίων λειτούργησαν κατά την διάρκεια των χρόνων αυτών ειδικότητες όπως  Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, Βοηθός Νοσηλευτικής, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης -Αρχιμάγειρας(CHEF), Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου και Κινηματογράφου, Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση, Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης, Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου, Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

   Πριν από τον περιορισμό λόγω του κορωνοϊού COVID-19 το ΔΙΕΚ Λευκάδας επέδειξε μεγάλη εξωστρέφεια με πολλές δράσεις και συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις. Με την επέλαση του κορωνοϊού διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά την κρίση COVID-19 και καταφέραμε να διατηρήσουμε ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες με σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

   Σήμερα, απόφοιτοι του ΙΕΚ Λευκάδας απασχολούνται στην ειδικότητα τους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν μπορώ να παραλείψω το ευτυχές γεγονός ότι είχαμε και επιτυχημένους γάμους μεταξύ σπουδαστών!

   Θέλω να ευχαριστήσω:

   Tους συνάδελφους/ισσες   διευθυντές άλλων ΔΙΕΚ που από την πρώτη στιγμή με στήριξαν στο έργο της διοίκησης.

   Τους συνεργάτες και συνεργάτιδες μου που κατά διαστήματα υπηρέτησαν στο ΙΕΚ.

   Τους εκπαιδευτές/ριες με τους οποίους, όλους ανεξαιρέτως, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, για αυτά που πρόσφεραν στους σπουδαστές.

   Τους σπουδαστές που στήριξαν το ΙΕΚ και συνεργάστηκαν στα δύσκολα αλλά και όλους  όσους βοήθησαν στην επίτευξη των στόχων  του ΙΕΚ και της κατάρτισης.

   Τους  παρακάτω φορείς που κάλυψαν την έλλειψη εργαστηρίων:

   Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, το Γηροκομείο Λευκάδας που παραχώρησε τα μαγειρεία του, το ξενοδοχείο Ιανός, τα κομμωτήρια Πηνελόπης Μάλφα και Αναστασίας Κόγκα, το κρεοπωλείο Κύρκος,  το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, τους Διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παραχώρησαν το εργαστήριο πληροφορικής

   Τον βουλευτή Λευκάδας Αθανάσιο Καββαδά που ανταποκρίθηκε ουσιαστικά στα αιτήματα του ΙΕΚ και εκφράζω την εκτίμησή μου για τις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε το ΔΙΕΚ Λευκάδας να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει την θέση που του αξίζει στην κοινωνία της Λευκάδας.

   Εύχομαι να υπάρξει συνέχεια στην ανοδική πορεία και ανάπτυξη του ΔΙΕΚ Λευκάδας και στον νέο Διευθυντή που αναμένεται να με αντικαταστήσει εύχομαι  καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του δηλώνοντας ότι θα προσφέρω την βοήθειά μου εάν και όποτε χρειαστεί.

   Γιάννης Κουσουράκος

   Ειδικότητες

   • Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων

    Οι απόφοιτοι ΙΕΚ της ειδικότητας στελεχώνουν γραφεία μελετών και κατασκευών.

    Ο απόφοιτος πρέπει να διακρίνεται για την αισθητική του αντίληψη, για την άρτια κατάρτιση στον τεχνικό σχεδιασμό, για τις οργανωτικές του ικανότητες στην εκτέλεση ενός έργου, για τη γνώση του γύρω από μεθόδους τεχνικές και υλικά για την ουσιαστική επίβλεψη του έργου αυτού.

   • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

    Η ειδικότητα αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στο τομέα των τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

    Ο εργαζόμενος κατέχει τις απαραίτητες οριζόντιες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να εργάζεται υποστηρικτικά στο διοικητικό τομέα του συνόλου της τουριστικής επιχείρησης/φορέα/οργανισμού που εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές στον προγραμματισμό, οργάνωση, διεύθυνση και έλεγχο.

   • Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου - Φοροτεχνικός Γραφείου

    O απόφοιτος της ειδικότητας με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, εφαρμόζει τη Λογιστική Επιστήμη με τη χρήση Η/Υ και λογιστικών προγραμμάτων - εφαρμογών (λογισμικών) και ασχολείται με τη διεκπεραίωση κάθε τεχνικής ή άλλης διαδικασίας που αναφέρεται στην εφαρμογή της φορολογικής ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

   • Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής

    O απόφοιτος είναι ο εξειδικευμένος τεχνικός ο οποίος διαθέτει τόσο τη θεωρητική όσο και την τεχνική κατάρτιση προκειμένου να πραγματοποιεί, μέσω της χρήσης των κατάλληλων μεθόδων, εργασίες συντήρησης πάνω σε έργα ζωγραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Ό «Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής» συνδυάζει τη θεωρητική εκπαίδευση και την τεχνογνωσία για την επιλογή και τη χρήση υλικών και ουσιών συντήρησης. Οι γνώσεις χημείας και φυσικής αποτελούν τη βάση για τον προσδιορισμό των καταλληλότερων, κάθε φορά, διαδικασιών συντήρησης.

   • Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

    Η Νοσηλευτική Γενικής Νοσηλείας προϋποθέτει τη διάθεση προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

    Ο/η Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας συμμετέχει μετά από ανάθεση, επίβλεψη και ευθύνη του υπεύθυνου νοσηλευτή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη νοσηλευτική φροντίδα του ασθενή.

   • Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων (Μάρκετινγκ)

    Το στέλεχος Μάρκετινγκ διακρίνεται για τις ικανότητές του στους τομείς της οργανοτικότητας, επικοινωνίας, δημιουργικότητα, διαχείριση χρόνου και κοινωνική αντίληψη.

    Οι απόφοιτοι της ειδικότητας εφαρμόζουν τις τεχνικές του Μάρκετινγκ για να υλοποιήσουν αποτελεσματικά το σχεδιασμό και ανάπτυξη προϊόντων, την προώθηση και προβολή τους καθώς και την εύρεση δικτύων διανομής και διάθεσης των προϊόντων.

   • Τεχνικός Βιολογικής - Οργανικής Γεωργίας

    Η βιολογική καλλιέργεια αποτελεί ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της γεωργίας της ΕΕ, συνέπεια του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των καταναλωτών για τα βιολογικά προϊόντα.

    Ο απόφοιτος, ως επαγγελματίας, διαθέτει τις εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες για την παραγωγή, σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, ασφαλών και υγιεινών προϊόντων, απαλλαγμένων από χημικές τοξικές ουσίες, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την επαναφορά της οικολογικής ισορροπίας.

     Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

     Παρακάτω μπορείτε να επισκεφτείτε και να αντλήσετε χρήσιμες πληροφορίες
     από ιστοσελίδες που σχετίζονται με το ΔΙΕΚ Λευκάδας και υποστηρίζουν τη λειτουργία του

     Επικοινωνήστε μαζί μας...

     Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας

     Το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας ιδρύθηκε και λειτούργησε αυτόνομα από τον Σεπτέμβριο του 1992 μέχρι τον Αύγουστο του 2004.

     Από τον Σεπτέμβριο του 2004 έως και τον Αύγουστο του 2010 λειτούργησε ως παράρτημα του ΔΙΕΚ Πρέβεζας.

     Τον Αύγουστο του 2010 διακόπηκε η λειτουργία του, μετά και την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.

     Επανιδρύθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί αυτόνομα τον Σεπτέμβριο του 2014.

     Το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας παρέχει μεταδευτεροβάθμια επαγγελματική κατάρτιση σε άτομα με απολυτήριο Λυκείου (χωρίς όριο ηλικίας) που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας καθώς και σε εργαζόμενους, βοηθώντας τους να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν νέα προσόντα για να βελτιώσουν τις προοπτικές της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

     Οι απόφοιτοι οι οποίοι συμμετέχουν επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, λαμβάνουν Δίπλωμα Επιπέδου 5, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

     Θα μας βρείτε...

     Κτηριακό Συγκρότημα ΕΠΑΛ
     Παλιές Αλυκές Λευκάδας

     26450 23873 (Διευθυντής)
     26450 23825 (Γραμματεία)
     iek@ieklefkadas.gr

     Δευτέρα-Παρασκευή: 13.00 - 21.00

      

     blue
     dark
     green
     red