26450 23825 iek@ieklefkadas.gr Δευ-Πα: 13.00 - 21.00

  Τελευταία Νέα

  • Ωρολόγιο πρόγραμμα χειμερινού εξαμήνου 2022Β

   Ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τμημάτων, όπως προέκυψαν μετά την τελική έγκρισ ...

   περισσότερα ...

  • Δήλωση μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου 2022Β

   Ξεκινά σήμερα το απόγευμα η δήλωση μαθημάτων στο Μητρώο εκπαιδευτών, ανά Δ.ΙΕΚ και Ειδικότητα για ανάθεση ...

   περισσότερα ...

  • Εγγραφές επιτυχόντων Β' φάσης

   Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 27-9-2022 μέχρι και την Πέμπτη 29-09-2022 θα γίνονται ...

   περισσότερα ...

  • Εγγραφές ενδιαφερόμενων

   Σας ενημερώνουμε ότι όσοι και όσες ενδιαφερόμενοι/ες επιθυμούν να φοιτήσουν σε κάποιο από τα νέα τμήματα του ΔΙΕΚ Λευ ...

   περισσότερα ...

  • Ενημέρωση σχετικά με το τμήμα Νοσηλευτικής

   Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την επικοινωνία που είχε το ΔΙΕΚ Λευκάδας με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων,

   περισσότερα ...

  • Εγγραφές επιτυχόντων Α' φάσης

   Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 22-09 θα γίνονται οι εγγραφές των επιτυχόντων της Α’ φάσης.

   περισσότερα ...

  • Ανακοίνωση για το Μητρώο Εκπαιδευτών ΙΕΚ

   Το Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Δ.ΙΕΚ ενημερώνει ότι ο διοικητικός έλεγχος των δικαιολογητικών των αιτήσεων ολοκληρώθηκε.περισσότερα ...

  • Στεγαστικό επίδομα σπουδαστών ΙΕΚ

   Οι καταρτιζόμενοι των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.), αρμοδιότητας Υπουρ ...

   περισσότερα ...

  • Ξεκινά η διαδικασία εγγραφών στα ΔΙΕΚ

   Από την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου 2022 ξεκινούν οι διαδικασίες για την εγγραφή καταρτιζόμενων σε ειδικότητες των ΔΙΕΚ του Υπουργείου Παιδεία ...

   περισσότερα ...

  • Αναζήτηση προσωπικού σε λογιστικό γραφείο

   Λογιστική εταιρεία στην Βόνιτσα αναζητά προσωπικό (λογιστή/τρια) για τη στελέχωση του γραφείου.

   περισσότερα ...

   Επίσκεψη του Αν.Υπουργού Ανάπτυξης στο ΔΙΕΚ Λευκάδας

   Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, το ΔΙΕΚ Λευκάδας είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Αν.Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, στις εγκαταστάσεις του.

   Ο Αν.Υπουργός ήταν προσκεκλημένος από τον Αν.Δ/ντη του ΔΙΕΚ Λευκάδας κ. Ρήγα Δημήτριο και τον εκπαιδευτή του ΔΙΕΚ Π. Κοσμά Αθανάσιο, ο οποίος διδάσκει το μάθημα 'Φορολογία Κεφαλαίου - Κίνητρα Επενδύσεων' στο τμήμα 'Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου - Φοροτεχνικός Γραφείου' του Δ' εξαμήνου.

   Στα πλαίσια του παραπάνω μαθήματος, ο Αν.Υπουργός κ. Παπαθανάσης ανέλαβε το ρόλο του εκπαιδευτή, παραδίδοντας διάλεξη στους σπουδαστές του τμήματος με θεματολογία σχετική με τις επενδυτικές ευκαιρίες, τον νέο αναπτυξιακό νόμο καθώς και το νέο ΕΣΠΑ.

   Μεταξύ των προσκεκλημένων που παρακολούθησαν το μάθημα βρίσκονταν ο βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Καλός , ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λευκάδας κ. Μπουρδάρας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης.

   Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους, αφού οι σπουδαστές είχαν την μοναδική δυνατότητα να έχουν στο ρόλο του εκπαιδευτή τον Αν.Υπουργό Ανάπτυξης, ενώ για τον Υπουργό η πρόσκληση αυτή αποτέλεσε μία έκπληξη αλλά και μία ευκαιρία να μεταφέρει πολύτιμη γνώση σχετικά με τις επενδύσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει το επιχειρείν.

     

        

     

     

     

   Ειδικότητες

   • Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων

    Οι απόφοιτοι ΙΕΚ της ειδικότητας στελεχώνουν γραφεία μελετών και κατασκευών.

    Ο απόφοιτος πρέπει να διακρίνεται για την αισθητική του αντίληψη, για την άρτια κατάρτιση στον τεχνικό σχεδιασμό, για τις οργανωτικές του ικανότητες στην εκτέλεση ενός έργου, για τη γνώση του γύρω από μεθόδους τεχνικές και υλικά για την ουσιαστική επίβλεψη του έργου αυτού.

   • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

    Η ειδικότητα αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στο τομέα των τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

    Ο εργαζόμενος κατέχει τις απαραίτητες οριζόντιες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να εργάζεται υποστηρικτικά στο διοικητικό τομέα του συνόλου της τουριστικής επιχείρησης/φορέα/οργανισμού που εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές στον προγραμματισμό, οργάνωση, διεύθυνση και έλεγχο.

   • Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου - Φοροτεχνικός Γραφείου

    O απόφοιτος της ειδικότητας με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, εφαρμόζει τη Λογιστική Επιστήμη με τη χρήση Η/Υ και λογιστικών προγραμμάτων - εφαρμογών (λογισμικών) και ασχολείται με τη διεκπεραίωση κάθε τεχνικής ή άλλης διαδικασίας που αναφέρεται στην εφαρμογή της φορολογικής ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

   • Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής

    O απόφοιτος είναι ο εξειδικευμένος τεχνικός ο οποίος διαθέτει τόσο τη θεωρητική όσο και την τεχνική κατάρτιση προκειμένου να πραγματοποιεί, μέσω της χρήσης των κατάλληλων μεθόδων, εργασίες συντήρησης πάνω σε έργα ζωγραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Ό «Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής» συνδυάζει τη θεωρητική εκπαίδευση και την τεχνογνωσία για την επιλογή και τη χρήση υλικών και ουσιών συντήρησης. Οι γνώσεις χημείας και φυσικής αποτελούν τη βάση για τον προσδιορισμό των καταλληλότερων, κάθε φορά, διαδικασιών συντήρησης.

   • Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

    Η Νοσηλευτική Γενικής Νοσηλείας προϋποθέτει τη διάθεση προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

    Ο/η Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας συμμετέχει μετά από ανάθεση, επίβλεψη και ευθύνη του υπεύθυνου νοσηλευτή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη νοσηλευτική φροντίδα του ασθενή.

   • Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων (Μάρκετινγκ)

    Το στέλεχος Μάρκετινγκ διακρίνεται για τις ικανότητές του στους τομείς της οργανοτικότητας, επικοινωνίας, δημιουργικότητα, διαχείριση χρόνου και κοινωνική αντίληψη.

    Οι απόφοιτοι της ειδικότητας εφαρμόζουν τις τεχνικές του Μάρκετινγκ για να υλοποιήσουν αποτελεσματικά το σχεδιασμό και ανάπτυξη προϊόντων, την προώθηση και προβολή τους καθώς και την εύρεση δικτύων διανομής και διάθεσης των προϊόντων.

   • Τεχνικός Βιολογικής - Οργανικής Γεωργίας

    Η βιολογική καλλιέργεια αποτελεί ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της γεωργίας της ΕΕ, συνέπεια του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των καταναλωτών για τα βιολογικά προϊόντα.

    Ο απόφοιτος, ως επαγγελματίας, διαθέτει τις εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες για την παραγωγή, σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, ασφαλών και υγιεινών προϊόντων, απαλλαγμένων από χημικές τοξικές ουσίες, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την επαναφορά της οικολογικής ισορροπίας.

     Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

     Παρακάτω μπορείτε να επισκεφτείτε και να αντλήσετε χρήσιμες πληροφορίες
     από ιστοσελίδες που σχετίζονται με το ΔΙΕΚ Λευκάδας και υποστηρίζουν τη λειτουργία του

     Επικοινωνήστε μαζί μας...

     Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας

     Το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας ιδρύθηκε και λειτούργησε αυτόνομα από τον Σεπτέμβριο του 1992 μέχρι τον Αύγουστο του 2004.

     Από τον Σεπτέμβριο του 2004 έως και τον Αύγουστο του 2010 λειτούργησε ως παράρτημα του ΔΙΕΚ Πρέβεζας.

     Τον Αύγουστο του 2010 διακόπηκε η λειτουργία του, μετά και την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.

     Επανιδρύθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί αυτόνομα τον Σεπτέμβριο του 2014.

     Το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας παρέχει μεταδευτεροβάθμια επαγγελματική κατάρτιση σε άτομα με απολυτήριο Λυκείου (χωρίς όριο ηλικίας) που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας καθώς και σε εργαζόμενους, βοηθώντας τους να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν νέα προσόντα για να βελτιώσουν τις προοπτικές της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

     Οι απόφοιτοι οι οποίοι συμμετέχουν επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, λαμβάνουν Δίπλωμα Επιπέδου 5, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

     Θα μας βρείτε...

     Κτηριακό Συγκρότημα ΕΠΑΛ
     Παλιές Αλυκές Λευκάδας

     26450 23873 (Διευθυντής)
     26450 23825 (Γραμματεία)
     iek@ieklefkadas.gr

     Δευτέρα-Παρασκευή: 13.00 - 21.00

      

     blue
     dark
     green
     red