26450 23825 iek@ieklefkadas.gr Δευ-Πα: 13.00 - 21.00

  Τελευταία Νέα

  • Επίσκεψη του Αν.Υπουργού Ανάπτυξης στο ΔΙΕΚ Λευκάδας

   Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, το ΔΙΕΚ Λευκάδας είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Αν.Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, στις εγκαταστάσεις του.

   περισσότερα ...

  • Πρόγραμμα Τελικών Εξετάσεων - Επιτηρήσεων

   Οι τελικές εξετάσεις του εξαμήνου 2022Α θα διεξαχθούν το διάστημα από Τρίτη 14 Ιουνίου έως και Πέμπτη 23 Ιουνίου. ...

   περισσότερα ...

  • Ενημερωτική εκδήλωση ΔΙΕΚ & Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Λευκάδας

   Την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο ΔΙΕΚ Λευκάδας η ενημερωτική εκδήλωση

   περισσότερα ...

  • Ενημερωτική Εκδήλωση

   Το ΔΙΕΚ Λευκάδας σας προσκαλεί στην ενημερωτική συνάντηση με το πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Λευκάδας, σχετικά με θέματα ...

   περισσότερα ...

  • Επίσκεψη του ΔΙΕΚ Λευκάδας στο αεροδρόμιο Ακτίου

   Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, το τμήμα 'Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού' επισκέφτηκε το αεροδρόμιο του Ακτίου.

   περισσότερα ...

  • Επίσκεψη του ΔΙΕΚ Λευκάδας στην 'Ακτινοδιάγνωση'

   Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2022 το τμήμα 'Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής' του ΔΙΕΚ Λευκάδας,

   περισσότερα ...

  • Αναζήτηση προσωπικού στο IONION STAR

   Το ξενοδοχείο IONION STAR στην παραλία της Λευκάδας, βρίσκεται σε αναζήτηση προσωπικού για την καλοκαιρινή σεζόν στις παρακάτω θέσεις:

   περισσότερα ...

  • Επιδοτούμενη Πρακτική Άσκηση σπουδαστών ΙΕΚ

   Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος “Πρακτική άσκηση καταρτιζόμενων ΙΕΚ”, του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπ ...

   περισσότερα ...

  • Ευρωπαϊκό έτος νεολαίας

   Το έτος 2022 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό έτος Νεολαίας, γεγονός – έναυσμα για μια διαδικασία αναστοχασμού σχετικά με το μέλλον της νεολαίας και την ενεργό συμμετοχ ...

   περισσότερα ...

  • Πρακτική Άσκηση στο Crystal Waters

   Το ξενοδοχείο Crystal Waters στη Νικιάνα Λευκάδας επιθυμεί να προσλάβει σπουδαστές για πρακτική άσκηση.

   περισσότερα ...

   Επίσκεψη του Αν.Υπουργού Ανάπτυξης στο ΔΙΕΚ Λευκάδας

   Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, το ΔΙΕΚ Λευκάδας είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Αν.Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, στις εγκαταστάσεις του.

   Ο Αν.Υπουργός ήταν προσκεκλημένος από τον Αν.Δ/ντη του ΔΙΕΚ Λευκάδας κ. Ρήγα Δημήτριο και τον εκπαιδευτή του ΔΙΕΚ Π. Κοσμά Αθανάσιο, ο οποίος διδάσκει το μάθημα 'Φορολογία Κεφαλαίου - Κίνητρα Επενδύσεων' στο τμήμα 'Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου - Φοροτεχνικός Γραφείου' του Δ' εξαμήνου.

   Στα πλαίσια του παραπάνω μαθήματος, ο Αν.Υπουργός κ. Παπαθανάσης ανέλαβε το ρόλο του εκπαιδευτή, παραδίδοντας διάλεξη στους σπουδαστές του τμήματος με θεματολογία σχετική με τις επενδυτικές ευκαιρίες, τον νέο αναπτυξιακό νόμο καθώς και το νέο ΕΣΠΑ.

   Μεταξύ των προσκεκλημένων που παρακολούθησαν το μάθημα βρίσκονταν ο βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Καλός , ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λευκάδας κ. Μπουρδάρας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης.

   Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους, αφού οι σπουδαστές είχαν την μοναδική δυνατότητα να έχουν στο ρόλο του εκπαιδευτή τον Αν.Υπουργό Ανάπτυξης, ενώ για τον Υπουργό η πρόσκληση αυτή αποτέλεσε μία έκπληξη αλλά και μία ευκαιρία να μεταφέρει πολύτιμη γνώση σχετικά με τις επενδύσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει το επιχειρείν.

     

        

     

     

     

   Ειδικότητες

   • Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων

    Οι απόφοιτοι ΙΕΚ της ειδικότητας στελεχώνουν γραφεία μελετών και κατασκευών.

    Ο απόφοιτος πρέπει να διακρίνεται για την αισθητική του αντίληψη, για την άρτια κατάρτιση στον τεχνικό σχεδιασμό, για τις οργανωτικές του ικανότητες στην εκτέλεση ενός έργου, για τη γνώση του γύρω από μεθόδους τεχνικές και υλικά για την ουσιαστική επίβλεψη του έργου αυτού.

   • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

    Η ειδικότητα αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στο τομέα των τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

    Ο εργαζόμενος κατέχει τις απαραίτητες οριζόντιες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να εργάζεται υποστηρικτικά στο διοικητικό τομέα του συνόλου της τουριστικής επιχείρησης/φορέα/οργανισμού που εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές στον προγραμματισμό, οργάνωση, διεύθυνση και έλεγχο.

   • Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου - Φοροτεχνικός Γραφείου

    O απόφοιτος της ειδικότητας με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, εφαρμόζει τη Λογιστική Επιστήμη με τη χρήση Η/Υ και λογιστικών προγραμμάτων - εφαρμογών (λογισμικών) και ασχολείται με τη διεκπεραίωση κάθε τεχνικής ή άλλης διαδικασίας που αναφέρεται στην εφαρμογή της φορολογικής ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

   • Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής

    O απόφοιτος είναι ο εξειδικευμένος τεχνικός ο οποίος διαθέτει τόσο τη θεωρητική όσο και την τεχνική κατάρτιση προκειμένου να πραγματοποιεί, μέσω της χρήσης των κατάλληλων μεθόδων, εργασίες συντήρησης πάνω σε έργα ζωγραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Ό «Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής» συνδυάζει τη θεωρητική εκπαίδευση και την τεχνογνωσία για την επιλογή και τη χρήση υλικών και ουσιών συντήρησης. Οι γνώσεις χημείας και φυσικής αποτελούν τη βάση για τον προσδιορισμό των καταλληλότερων, κάθε φορά, διαδικασιών συντήρησης.

   • Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου

    O απόφοιτος, με τις εξειδικευμένες γνώσεις δεξιότητες και ικανότητες που απέκτησε με την ολοκλήρωση της κατάρτισης του, είναι σε θέση να εφαρμόζει τις αρχές της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

    Ο «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» ασκεί ένα επάγγελμα με υψηλές απαιτήσεις αλλά και με μεγάλη ηθική ικανοποίηση λόγω της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο.

     Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

     Παρακάτω μπορείτε να επισκεφτείτε και να αντλήσετε χρήσιμες πληροφορίες
     από ιστοσελίδες που σχετίζονται με το ΔΙΕΚ Λευκάδας και υποστηρίζουν τη λειτουργία του

     Επικοινωνήστε μαζί μας...

     Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας

     Το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας ιδρύθηκε και λειτούργησε αυτόνομα από τον Σεπτέμβριο του 1992 μέχρι τον Αύγουστο του 2004.

     Από τον Σεπτέμβριο του 2004 έως και τον Αύγουστο του 2010 λειτούργησε ως παράρτημα του ΔΙΕΚ Πρέβεζας.

     Τον Αύγουστο του 2010 διακόπηκε η λειτουργία του, μετά και την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.

     Επανιδρύθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί αυτόνομα τον Σεπτέμβριο του 2014.

     Το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας παρέχει μεταδευτεροβάθμια επαγγελματική κατάρτιση σε άτομα με απολυτήριο Λυκείου (χωρίς όριο ηλικίας) που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας καθώς και σε εργαζόμενους, βοηθώντας τους να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν νέα προσόντα για να βελτιώσουν τις προοπτικές της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

     Οι απόφοιτοι οι οποίοι συμμετέχουν επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, λαμβάνουν Δίπλωμα Επιπέδου 5, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

     Θα μας βρείτε...

     Κτηριακό Συγκρότημα ΕΠΑΛ
     Παλιές Αλυκές Λευκάδας

     26450 23873 (Διευθυντής)
     26450 23825 (Γραμματεία)
     iek@ieklefkadas.gr

     Δευτέρα-Παρασκευή: 13.00 - 21.00

      

     blue
     dark
     green
     red